tisdag, juni 27, 2006

Ta allt med en klackspark fast på allvar!

Litet mer glam åt alla!!!

Troligtvis tar vi oss själva och det vi gör på allt för stort allvar i vissa hänseenden.
Vad kan vara mer lämpligt än att börja se saker och ting från den ljusa sidan lätta upp vardagen med litet glitter och paljetter och inte tänka sej att andra har åsikter eller kommentarer runt omkring det.

Jag tror att omgivningen blir uppiggad och gladare av en lättsam uppenbarelse i glittriga sandaler än en intetsägande klädd varelse i neutrala skor.

Allt som allt vet ju jag och du också att det inte är på utsidan våra kvaliteter sitter men det kan aldrig skada att lätta upp sej själv och sin omgivning med roliga kläder accessoarer, inrednings detaljer eller bara vackra miljöer.

Hur ytligt det än låter är det väl ändå så att ett leende smittar och lyckas du att få ngn att bli litet gladare en dag lyckas kanske den personen med det också och sammantaget blir det en litet gladare värld. Vi blir alla glada av vackra färger, mönster och roliga saker så varför inte göra sej själv och andra en tjänst, våga litet mer, klä oss gör vi ju varje morgon, tråkigt eller ej, så ta tillfället i akt och sätt guldkant på tillvaron.

Hur det än är tror jag att yttre attribut, vackra ting och härliga leenden gör livet litet roligare litet vackrare och mycket bättre.

Jag tror faktiskt att ett leende löser de flesta situationer, därmed inte sagt att vi ska jamsa med och tycka att allt är toppen, toppen, nej tvärt om säg vad du tycker stå för det men gör det inte med utgångspunkt i att allt är skit och du är den enda som vet bättre. Se till att tänka på att det förmodligen finns anledning till att människor i din omgivning beter sej knasigt och utgå ifrån att dom inte är helt körda.

Jag tror intensivt på att vi påverkar oss själva och omgivningen på det sätt vi klär oss och med de ting vi omger oss. Jag är helt säker på att mycket här i världen hade sett bra mycket bättre ut om fler hade vågat att sätta knorr på sin vardag i form av roliga plagg, accessoarer roliga färger, sugrör, vackra dukningar, tokiga kuddar i soffan, läckra ljus, lyktor mm mm. Det hade helt klart sett annorlunda ut om vi alla tog tag i oss och och inte brydde oss så mycket om vad grannarna säger eller hur det ska vara. Jag blir ständigt imponerad över personer som väljer sina egna vägar och livsmönster och förvånas ofta över hur få det är som vågar.

Livet är som bekant fullt av otrevliga överraskningar men det är inte mycket som blir bättre om vi inte gör vad vi kan för att se det från den ljusare sidan.

Det handlar ofta inte om att det ska vara så pretantiöst och allvarligt det blir bra mkt bättre om man kan ta det på allvar men inte så allvarligt...

Lättare sagt än gjort? Kanske men glada saker smittar lika snabbt som trista, själv blir jag hellre smittad av det förstnämnda, hur är det med dej?

Jag tror att det bästa man kan göra är att plocka fram sin litet ljusare del om man bara kan och försöka sprida några leenden om dagen jag lovar att både du och omgivningen kommer att må bättre och du kommer att uppfatta dein omgivning på ett bra mycket roligare sätt.

Må väl ha det gott och do not forget: prinsessor bajsar glitter....

/ kram malin

onsdag, juni 21, 2006

glad midsommar alla !!!

Ville bara passa på och tacka alla trevliga roliga människor som dök upp på prickigkatts lilla sommarkalas i gårkväll, alltid lika kul och träffa en massa kuliga människor.

Jag ser fram emot alla kuliga människor vi ska fira midsommar med också, en underbar blandning av chalmerister makeupartister, gitarrister modister och magister...
Det kan inte nog understrykas vad livet blir mkt mer spännande med stil och åsiktsblandningar.

Tänk vilken otroligt tråkig midsommarbukett det skulle bli med bara björklöv tex, nej tacka vet jag midsommarkransar och buketter med mängder av färger på löv och blomster,underbart, underbart!!!

Lova att plocka alla färger du hittar och sammanfoga dem i tidernas krans, det är det som gör en riktig midsommar, det och såklart att det serveras sill ägg nubbe och massor, massor av jordgubbar.Midsommar blir det inte heller utan en färgstark blandning av härliga människor som gör sitt bästa för att sätta ljud i evert taube låtar och snapsvisor...

Till midsommar tänker i alla fall jag klä mej ultra romantiskt plocka sju sorters blommor och ha krans i håret , samt umgås med dom jag känner och inte känner ute i den härliga sommaren oavsett regn eller inte, det finns ju paraplyer och party tält.

Ha det härligt kram/ snygge malin

söndag, juni 18, 2006

Tjohoo!!!

Nu är det sommar,som vi väntat på. Jag har aldrig i hela mitt liv ätit så många is glassar som den gågna veckan....

Förra helgen arbetade jag med en modevisning i en av Göteborgs gamla vagnshallar på Magasinsgatan, underbar lokal att jobba med och i.Den ruffa miljön skänker all den känsla av tidens vingslag man vill förmedla till åskådare och deltagare,underbart.

De stilar vi ville visa handlar om självsäkerhet och att våga!Här är är ett litet smakprov på den mer romantiska stilen som syns i sommar. Essy har en underbar klänning från Drömma som är en liten helt underbar secondhand butik i Haga.



Den som inte varit där och tittat borde ta sig en extra sväng om; läckerblandning mellan secondhand och ny design.Jag skulle vilja påstå att namnet talar för sej själv; Drömma...Skinn kepsen med överdriven skärm har märket tes producerat.Jag måste säga att det känns riktigt nytt och fräscht, med kepsar av olika slag.(konstigt att det gör det VARJE säsong)

Allt från vega mössa i sailorstil till modifierade army kepor med öljetter och strass, gubbkepsar och virkade 60-talskepsar i bomullsgarn känns som det optimala pricken över i plagget denna sommar, tänk vad skönt sedan att inte behöva fixa håret varje morgon....

Jag läste i en bok jag fått av en vän om svarta kvinnor och deras kyrk hattar(amerikansk, såklart) att en hatt kan få vem som helst att glimmra även en bad hair day och jag lovar, det stämmer.

Hattar i alla dess skepnader förhöjjer vilken bärare som helst.Det är helt enkelt inte nog med att man sträcker på sej litet extra med en hatt på huvudet , dessutom skänker det en xtra touch av glam till bäraren, härligt va?!

När i allsin dar ska man då bära hatt? När som helst så klart, det krävs tvärtemot vad många säger ingen särskild dresskod det gäller bara att hitta ett gäng hattar som man trivs i och kombinera dem med så stilbrytande plagg som möjligt.Till och med en vidbrättad hatt med flor kan bli en vardags hatt buren till bomullstunika, jeans och kilklack, gärna i kork.Det gäller som vanligt att våga sträcka på sig och inte vara rädd för att se ut som att man är någon, det är du ju.

Vi borde alla ta oss själva på litet mindre allvar och inte vara rädda för att sticka ut och bjuda på oss själva och våra drömmar.Det är trots allt så att en grå mus som gör allt för att smälta in inte får lika många komplimanger som en påfågel, och tillåt mej att påstå att det faktiskt är så att man växer av beröm och komplimanger, det gör oss starkare mer modiga och jag vågar påstå att vi tar mer plats och uträttar mer.Alltså våga se ut som att du tror att du är någon,jag försäkrar dej om att det bara gör allt litet roligare, både för dej själv och din omgivning. En vardags prinsessa är vad vi alla innerst inne är så varför inte släppa fram henne litet då och då.Låta henne packa en korg med gott från konsum eller ica och släpa ut dej i solen och ta den tillvara när den ändå är här.Låt vardags prinsessan i dej ta ett stort utrymme och låt henne göra dom där lyxiga sakerna, ha hatt, bära kjol, picknicka i parken och sist men inte minst äta hur många is glassar som du vill!!


Ha det hääärligt kram/malin

lördag, juni 17, 2006

Hej och väldigt välkommen till min krönika

Här kommer du att kontinuerligt kunna läsa om tankar ideer och åsikter runtomkring personlig stil färg och det roligaste som finns kläder och accessoarer.

Välkommen på smyg premiär söndag kväll. Må väl ha det gott och ut i solen.

/ Kram malin