lördag, januari 27, 2007

I långa perioder har jag en längtan av att skriva men kan inte riktigt komma i gång, i år har jag bestämt mej för att det helt enkelt ska bli av, alltså mer bloggande fler krönikor och mängder med berättelser.

Sitter för tillfället och arbetar med ett tiotal läckra turbaner och ser till min glädje att tidningen Elle slagit på stora trumman och valt att ha ett helt nummer baserat på turbanen.

Bättre huvudbonad än turban kan man inte hitta, likt en filmstjärna skrider man fram oavsett om håret är nytvättat eller ej. Fixad ser man ut oavsett om det var en stressig morgon eller ej, helt underbart.

Jag var med i P3 programmet kvällspasset häromkvällen och pratade om drottningar och en av program ledarna undrade då om inte turban är tantigt, herregud mannen måste vara galen tänker jag, tantigt!? Turban har en sällsam förmåga att lyfta vemsomhelst till oanade höjder, coolt. Att se ut som en Hollywood stjärna från 30-talet är många saker men absolut inte tantigt, alla borde pröva.

De turbaner jag arbetar med just nu är mestadels i velour men två är i glittrig chiffong och siden, jag längtar tills sista stygnen är satta och det går at pröva läckerheterna.

Ibland undrar jag hur det kommer sej att vi är så måna om att sticka ut och vara speciella men att vi ändå inte riktigt vågar gå efter vårt eget huvud. Jag önskar att vi alla hade litet större förståelse för vad kläder signalerar och att vi kan använda dem för att understryka vår personlighet. Det är trots allt så att det är svårt att göra ett första intryck två gånger och det är viktigt att våra kläder och accessoarer talar om vilka vi är, inte vilken modegrupp vi tillhör.

Trots allt är ändå det viktigaste med kläder att man har kul, pröva turban, löshår, starka färger eller tokiga mönster, om så bara på en scarf, du ska se vad glad man blir av bara den minsta lilla förändring från det vanliga.

Själv har jag en afrokrullig löstofs som är super lätt att använda och som dessutom ser väldigt riktig ut, (lika bra som turban när morgontiden är för kort…) många gånger har jag fått förklara att det bara är fejk och att jag i själva verket har ett väldigt tunt fjösigt hår som inte är så vackert av sej själv.


Vid ett tillfälle var det en norrman som klev in i min butik i Grebbestad och tyckte att vi hade så vackra saker, framför allt mitt hår var vackert tyckte han och frågade på ett litet flirtigt sätt om han inte kunde köpa det vackra håret också… Jo sa jag och lyfte på löstofsen, herregud vad han blev flat och min skönhet var vips som bortblåst i hans ögon men vi hade desto roligare istället, litet får man bjuda på om livet ska vara kul, allt är inte på blodigt allvar, eller hur?

Ha en härlig dag vi hörs snart och glöm inte att pröva turban det är perfekt en dålig hårdag och absolut inte tantigt!!

Glöm inte att drottningar skrider och prinsessor bajsar glitter.



Kramar / Malin