torsdag, november 29, 2007

Julskyltning!!!

Visst finns det inget mysigare än när butikerna har julskyltat och ljusslingorna pryder alla gator i den annars mörka och regniga staden?

Själv blir jag helt exalterad över detta överdåd som vi omger oss med i december månad, jag tillhör dom som inte tycker att man kan ta ut svängarna för mkt när det gäller julen, jag tillhör dom som älskar när det plingar jingelbells och dansar tomtar och regnar glitter i från fiktiva paket hela vägen från slutet av oktober och genom tråkiga november hela vägen fram till januari, döm mej gärna som plastig, ytlig, eller vad du vill men jul frossa är det bästa jag vet!!

Tänk dej då att jag tillsammans med tre likasinnade tillbringade andra helgen i november i London, my god!!!Selfridges skyltning och oxfordstreets ljusslingor, carnabystreets färggladagirlanger och alla härliga kanel teer och choklader överallt, jag levde helt enkelt i en dröm i 5 dagar och 5 nätter.

Låt mej ge dej ett exempel, selfridges överdådiga skyltning bestod av 7 skyltfönster ala NK´s storlek och var helt färgkoordinerade, ett fönster var helt i cerise glitter och diamanter, tvättmedelspaket och tv apparater skyltdockor och datorer allt var inklätt i cerise glitter helt överdådigt och fabulöst!

De andra fönstrena var uppbyggda på samma sätt men i andra färger ett blåglittrigt ett silverglittrigt osv.

Ett av varuhusen på oxford street innehöll en hel ensemble av mjukis djur som dansade och spelade instrument, helt galet.En av paralellgatorna till Oxfordstreet hade byggt upp sin julbelysning som gigantiska självlysande änglar som spelade trumpet, i alla butiker var inpackning juldekorationer och julgranspynt det mest framsåeende inslaget och med hem i resväskan reste flera julgodisgirlanger i tovad ull,turkos glittriga renar med cerise svandunsboa, massor av röda fjädrar till gran och dukning och mängder av bjällriga katter, hundar, hellokittisar att göra smycken av inför jul och nyår.

För dej som gillar överdåd och en glittrigare vardag passa på och åk till London i jultid, eller strax innan så priserna dit är lägre och trängseln inte fullt så stor.

I vanlig ordning var vi runt och prövade olika pubar och marknader och fick som alltid tonvis med inspiration för det fortsatta arbetet under hösten och vintern, nytt för i år var besöken på oxfordstreet, vi har aldrig tidigare ägnat gatan någon större uppmärksamhet, men i år har billighetsvaruhuset Primark öppnat på paradgatan och lockade med sitt enorma utbud av underkläder kappor jackor toppar mm, mängder av roliga underbara tokiga, fula kläder för halva H&M priset, ca.Butiken är utrustad med fler kassor än ikea och rymmer fler människor än man orkar, så ett gott råd, utrusta dej med ett gott tålamod och korpögon så att du kan sålla agnarna från vetet, och hitta det absolut bästa av det mesta.

Jag hittade en cerise trekvartärms kappa för 12 pund dvs 180kr en kort kornblå ullbolero med svarta stora knappar att matcha mitt nyinförskaffade plommonstop och det till det facila priset av 10 pund , typ 130kr, handledsvärmare i glitter för en tia osv, fyndlistan på Primark kan göras oändlig!!

Jag kan passa på att tipsa om ett bra rent hotell i Basewater samtidigt,tom de första nätterna då vi delade ett fyra rum utan dusch och toalett, var det rent och fräscht, det är faktiskt inte helt vanligt i London, framför allt inte i Basewater där det ju kryllar av hotell och sunkiga bed and breakfasts.Frukosten var underbar och innehöll olika frukter varje dag flera olika sorters pålägg, kaffe te fil mm.Inget hotell för en lyxlirare men väl för någon som ändå spenderar större delen av dygnet ute på stan och bara vill äta och sova på hotellet, ett hett tips.

Glöm inte att besöka Soho i julskrud och föralldel ta dej en titt i gallerian i Carnaby där det samlats en hel liten kolloni av kuliga affärer med udda designers och ett fik med illgröna och rosa muffins, att äta dem med rose vin till viade sej vara en hit, svår att slå...

Så, ta dej och dina vänner samman beställ en snorbillig resa till London njut av det överdådiga julglittret ta dej en muffins och slappna av i Lonons myllrande kaos, det funkade för mej, känner mej nu mer sprudlande än någonsin.

Sparkel!!!

Och se till att andra får göra det.

/ Kram malin

tisdag, november 27, 2007

tjohoo, vad det är kallt och jag har köpt en rosa laptop!!

Underbara härliga sol, vad det gör mkt att solen skiner, trots att det är kallt känns livet toppen!!!

Hoppas att det blir litet snö nu,för jul känslans skull.Jag är mkt för julkänsla för tillfället då vi/jag arbetar med JuliKvarnbyn som är en julmarknad med designers hantverkare konstnärer choklatier och ost kvarn som inslag i juligheten.Det är massor av roliga uppträdanden av barn och ungdomar från mölndals kulturskola och jag har precis fått klartecken från ett gäng lindihopps handsare att de kommer uppträda på söndag.Det är helt enkelt sagolikt när man får möjlighet att knyta ihop ett gäng roliga människor och göra något kreativt och upplyftasnde tillsammans.

I helgen hade vi ca 6-7000 besökare som vandrade runt i kvarnbyns genuina miljöer och njöt av alla roliga verksamheter.Har du aldrig varit i Kvarnbyn ta dej en titt nästa gång du har vägarna förbi mölndal och mölndalskråka, helt galet mysigt område.

Nu är det äntligen dags att pynta inför jul och advent och jag har så smått sattigång att hänga upp godis girlanger i fönstrena hemma, hittade en konstgjord slinga med godisar i tovad ull när vi var i London för en vecka sedan.Det blir en go pepparkakig känsla i hela huset när man får upp en massa girlanger och får tända ljus och sätta fram gotte skålar och änglar.


Jag kan inte hjälpa att det känns som att vi glittrar för litet i det här landet,använd fler ljusslingor mer glitter fler dekorationer och var litet mindre praktiska så blir livet roligare glittrigare och mer glamoröst, jag älskar glamour, vem gör egentligen inte det?Svep in dej och dina vänner i en glittrig dimma i advents tid, bjud på glögg och spritsade pepparkakor,glittriga karameller och glittrande skratt så känns december mkt ljusare, vänner är ändå det bästa glittret i vardagen!!

Jag har alldeles nyss införskaffat en rosa laptop, det gör inte bara bloggandet lättare utan även tisdagen glittrigare....

Förresten, i London hittade vi även ett helt fantastiskt halsband i regnbågens färger, swarowskikristall och JÄTTE stora stenar, tyvärr blir det litet väl dyrt men det går helt enkelt inte att tänka sej en vackrare julklapp.

Ha en underbar dag, se fram emot tätare bloggande från min sida och glöm inte att prinsessor bajsar glitter och har ett doftande rosen fnitter...

/ kram malin