torsdag, juni 26, 2008

Tjohoo!!

I går var det helt galet roligt i butiken massor av folk och stor försäljning av alla sommriga fynd vi har för tillfället.

I nästa vecka dyker det upp massor av nya numph kläder och det nya märket humör i Prickigkatts boudoir. Kul kul.

I Prickigkatts boudoir har det dessutom kommit in massor av fina secondhand serviser.
blommiga och lantligt kitchiga.

Fick reda på att Sköna Hem sommar special tipsar om Prickigkatt, helt fantastiskt, sånt gillar vi.

I dag blir det nöjes guiden mingel och beställning av biljetter till sex and the city, ska bli super mysigt att äntligen se den, glamma glamma.

Måste bara berätta att det finaste små tjejjer vet, är clowner. I går hade jag en fabulös prickig kappa och gula martens kängor, varvid en liten kund säger på tydlig amerikanska:
"- You ´ve got beautiful clothes" paus och sedan frågar hon "- are you a clown?"

Uppenbarligen en komplimang fast man som vuxen inte alltid skulle ta det så. Gulligt va?

Tjohoo gå ut och var en liten clown vet jag!!

/ kram malin

onsdag, juni 25, 2008

Trällor, så himla rätt!!

Ja Ja ja!!!!!

Äntligen har vi fått tag på trällorna med stort T- flätade öppna i tån och vristrem. De kommer att anlända i butik nästa vecka och kommer i färgerna citrus, vitt, rött och natur.

Vi har tidigare haft liknande och nu kommer det ääääääntligen fler.

Kan det kännas mer rätt än att gosigt svassa runt i trätollor från skåne och en lååång kjol denna sommar som bjuder både kyla sol och regn?

Jag kommer iallafall att känna mej som en principessa.

Jag har precis avslutat en fantastisk hatt som ser ut som en prinsess tårta, kameran är på utlåning så det kommer bild när den är tillbaka, tillsvidare får du tänka dej en gammelgrön stråkulle med siden ros i rosa och ett brätte fyllt av spets i cremefärg, om jag får säga det själv, och det får jag!!! Så är den typiskt en sådan där grej som man bara måste äga titta på och njuta av, för att förgylla tillvaron, vem vill inte ha en prinsesstårta på väggen när den inte vilar på huvudet....?

Korr läste hemma hosreportaget idag och det verkar som om jag bor i ett riktigt härligt och drömlikt hus, det står inte någonting om dammråttor och oputsade fönsterrutor, häääärligt.

Ha en underbar kväll/dag och sommar sträck på dej och tro att du är något det är du!!

Glöm inte att prinsessor bajsar glitter säger någon något annat , tro dom inte.

/ Kram malin

måndag, juni 23, 2008

Tänk om Pippi fick vara stylist

Jag driver ju som bekant en butik och i den träffar jag de mest skilda människor. Många ja, rent av de flesta bär på liknande tankar och ideer om att våga litet mer. Många gånger hör jag, -tänk om jag kunde, -tänk om jag vågade, -tänk om jag passade i osv.

- Tänk om man skulle köra sin egen stil rätt av och inte fundera så mycket mer, än på vad man själv tycker är kul, läckert eller fint.

Ja tänk.... skrattande avfärdar de flesta detta tokiga otänkbara - då skulle ju ingen tro att dom var riktigt kloka.

Kanske är det den undersköna som är litet väl stark hos dom eller så kanske hon dominerar totalt. Hos mej är det ofta jag som själv bestämmer om än ihärdigt motarbetad av den undersköna. Ibland avgår den rackarn med segern, som de gånger jag pressat in mej i dräkt eller svart klänning för att sedan obekvämt stolpa runt på någon vernissage eller mässa.

Tänk vad mycket roligare det hade varit om Pippi hade fått ge ton i vardagen

Tänk om Pippi plötsligt skulle agera stylist inför vernissage eller cocktailparty, och vara den som helt frankt undrar varför hon ska ha rakade ben, strl 36 i kjol och slipade fötter.

Tänk om Pippi plötsligt skulle ifrågasätta varför det inte är lika vackert med spretigt mörkt hår och mosiga kinder och ett glatt humör istället för svala bleka kinder och kindpussar.

Jag säger inte att det ena är bättre än det andra men nog hade det varit kul.

Eller om det hade varit Pippi som fick betämma vardags garderoben. Håll med om att prickiga klänningar och randiga strumpor hade kännts nytt fräscht och kul.

Pippi hade serverat korv och mos till festen och föredragit att klättra i träd och göra sakletarjakter istället för att stressa till träningen, hon hade föredragit glittriga makeupper istället för rynkcreme osv, medge att vardagen hade sett rätt så mycket roligare ut om vi vågade släppa fram en liten pippi i oss.

Hejja Pippi Vardags prinsessornas räddare!!

Det hade varit jäkligt kul om vi hjälptes åt att locka fram en liten Pippi i oss ,som motvikt till den alltid lika högljutt undersköna, som alltid tror att hon har rätt.

Jag är ju tjejen som med handen på hjärtat hellre köper ballerina kex än att lägga några timmar i köket på perfekta bullar och som hellre bjuder på skumpa till sibyllakorv än lagar en gourmet rätt eller tre.

Jag om någon försöker få Pippi i mej att växa och ta över från den undersköna, jag skulle gärna se att jag lät Pippi i mej klampa på i storskorna, omedveten och oberörd av vad omgivningen förväntar. Det fungerar i bland men inte alltid, faktiskt ganska sällan om sanningen ska fram. Den rackarns undersköna är stark som en oxe men det är bara att kämpa på.

Visst måste det kännas bättre och vara rättare om man säger rakt ut vad man tycker och ohämmat ger utlopp för sin egen stil och fantasi och så otroligt mycket roligare världen dessutom skulle se ut.

Som sagt hejja Pippi och glöm föralldel inte att Prinsessor bajsar glitter ooavsett vad.

/ Kramar malin

Slaget om sneakersen.

Fixa-listan rullar kilometer lång efter hallgolvet och räkningshögen har tagit proportioner som får lutande tornet i Pisa att blekna, att jobba med det man vill är bara rooooligt.

Sambon och kompanionen verkar mest vara helt okommunicerbar och allmänt sett från en annan planet. Som sagt att driva eget och göra det man vill är baaaara roligt.

Fortfarande är jag chockad efter att ha upptäckt att tankens Malin inte stämmer överrens med verklighetens. Kall är känslan av att det inte i dag heller blickar en blond skönhet från spegeln i hallen utan en spretig mörkhårig toka.

Fortfarande tjurar den undersköna efter morgonrens slag om högklackat eller sneakers. Självsäkert satte jag ner foten i morse och hävdade bestämt att sneakers är såååå mycket coolare än höga klackar. Fröken underskön genomskådade naturligtvis och lät sej inte övertygas men nu glider jag smidigt fram i nya sneakers i lila och orange trots allt, medans hon tjurigt gnatar i huvudet om att det ser läckrare ut med de svarta döskalle pumpsen. Men ursäkta mej - sååå mycket skönare det här är.

Sneakers coola eller ej gör det i alla fall möjligt att hinna med spårvagnen och att på ett ovanligt smidigt sätt hålla sej ståeende i densamma när den kränger runt Göteborgs backar och krön.

Tacka vet jag när jag vinner slagen mot fröken underskön och får göra som jag vill!!

Tänk på att prinsessor bajsar glitter och att det är viktigt, ja kanske livsavgörande att säga ifrån mot fröken underskön en och annan gång.

Må väl lev livet och kör järnet.

/ Kram malin

tankar och ideer av en vardags prinsessa.

Många tankar far igenom huvudet på en stressad vardagsprinsessa.

Massor av tankar om vad man bör och ska. Det är egentligen osannolikt att alla dessa fantasier, ideal och ideer lever kvar trots nya ideer och välutbildade människor.

Det är fortfarande inte många som ser en tjej framför sej när titeln doktor nämns. Det är fortfarande inte många som ser en lätt överviktig kvinna med orakade ben och oslipade fötter sprattla fram med rödmosiga kinder när man nämner cocktailparty, ändå är det ju så det är. Vi är olika helt enkelt, och det finns bara 24 timmar på ett dygn.

Vem i hela världen hinner se ut som Sarah Jessica Parker i Sex and the city mellan jobbet, dagis, barnvakten och festen? Helt obegripligt, särskilt eftersom jag inte äns har några barn och än mindre barnvakt och inte äns en stackars hamster att ta hand om, ändå hinner jag inte.

Att se ut som Sarah Jessica Parker är ju ett heltids arbete och dessutom ett jävligt bra betalt sådant.

Jag tror att jag ska försöka övertala den undersköna till att nöja sej med en spret-tott med litet lätt avskaft nagellack, men som är trevlig och lättsam på cocktailpartyt istället. För den delen kanske det egentligen är väldigt vackert med rödmosiga kinder och litet lätt stapplig gång i högklackat, jag ska försöka övertala fröken underskön att se över sina måsten...

Ha det gott på sommar festen och glöm föralldel inte att du glittrar bäst när det är fest bara du håller huvudet högt och kör ditt eget race vad än tråkmånsen underskön säger.

/ Kram Malin

Allvarligt talat, Meg Ryan...

Jag är böjd att hålla med farmor, ingen är fullkomlig.

Den undersköna superkvinnan i mitt huvud protesterar.

Hon målar ständigt upp den perfekta bilden av hur allt ska vara. Bilden där fester aldrig är stressiga, där värdinnor alltjämt är glada och fixar det mesta med glans. I sina vackra klänningar och höga klackar glider de runt i sval skönhet. Inte alls som den hetsigt pladdrande högröda, genomsvettigt stressade filur jag själv förvandlas till när gästerna anländer.

Allvarligt talat, Malin, ta dej samman. Det är väl ändå att umgås vi vill, inte titta på mej i högklackat som jag inte äns kan gå i. Vad gör det om bullarna är från seven eleven eller Hemköp och att det blir pasta sallad, hur otrendigt som helst om vi bara får umgås och ha trevligt?

Det gör allt!!! Precis allt, säger den undersköna och målar vidare.

Det är klart som korvspad att man blir stressad.

Tag tre djupa andetag och bry dej inte om att du inte ser sval och elegant ut när du dricker drinkar, utan blir flamsig och rödmosig med volym av en större ångbåt.

Tag tre djupa andetag och tänk på att livet inte går ut på att levas efter mallen utan att livet skall levas levande.

Allt det där vet jag, tro mej, och jag försöker. Men det här med att jag hellre käkar chips än elegant mumsar i mej en morot och att hans, den älskades.. skjortor inte är förstora och går att krypa upp och in i på ett högst romantiskt sätt, stör mej!!

Vilsen knäpper jag hans alldeles lagom, sanningen att säga något tighta skjorta om mej och gör ett tappert försök att krypa i hop med benen under mej på en stol med en bamse te-kopp i händerna.

Påföljden blir ofelbart domnade ben, skjortan fastnar i ryggstödet och går upp i sömmen och så gillar jag ju inte te heller.

Det är inte lätt att vara Meg Ryan suckar jag medans den undersköna höfljutt frustar och knycker på nacken åt mina tillkortakommanden.

Vad fanken, vem bryr sej om ifall man kan vara romantisk med en tekopp och en stol när man vet att prinsessor bajsar glitter och att bara man sträcker på sej litet extra och anstränger sej så ser det i allafall ut som om man äger hela världen. Och det mina vänner är inte dåligt.

/ Kram malin

Så, himmla vacker, va! och bra också....

Solens strålar spelar på fönsterbrädan och vinden smeker långsamt gardinen i det öppna fönstret. Jag sträcker lojt på mej i den stora dubbelsängen och tittar förälskat på min man, innan jag försiktigt sätter ner mina väl pedikyrerade fötter på den mjuka heltäckningsmattan för att tassa ut i köket och göra frukost.

Mitt långa svallande hår ligger som en kaskad över axlarna och glittrar i morgon ljuset, där jag långsamt glider förbi spegeln i hallen... Jag inser snabbt att det långa ljusa håret är mörkt kort och väldigt spretigt och inte särskilt livfullt utan snarare en aning tunnt och otvättat.

Mina väl pedikyrerade fötter lämnar övrigt att önska, och den tjocka heltäckningsmattan är täckt av dammråttor tidningar och kläder.

Frukosten får lov att bli en halv knäcke med ost och kaffe utan mjölk, någon har tydligen glömt att handla, så någon frukost på söngen blir det naturligtvis inte.

Jag är redan en halvtimme sen och prins charmerande ligger fortfarande och snarkar som en gris, han måste upp NU!!!!

Att drömma är ju aldrig fel, det är bara det att det gör litet ont när man vaknar.

Bråttom, bråttom, leta efter nycklar, hårspray och mobil, skit i hårtvätt, en sån där rufsig frisyr får väl lov att vara litet tuffsig och så ser ju färgat hår inte så fett ut, eller.

Jag är faktiskt en glad och ganska charmig människa med mycket vänner och roliga aktiviteter i agendan, men känslan av att det bara är på nåder är alltid överhängande.

Alltid finns bilden av den väna, undersköna multibegåvade kvinnan i bakhuvudet och hånar den riktiga Malin.

Hon gör narr av hennes löjliga försök att hinna med, hon skrattar åt mitt utseende och tycker inte om mina tillkortakommande i köket.

Jag vill känner och tror starkt att det inom mej bor en riktig mat-Tina med osviklig känsla för matlagning och bakning men varje gång jag försöker släppa fram henne har antingen ingredienserna tagit slut, tiden varit för kort, köttet brännt vid eller kakan fastnat i formen.

En gång, och endast en gång klaffade allt. Alla ingredienser fanns och degen fick jäsa i fred.

Om jag får säga det själv såg bullarna gudomliga ut och så länge dom var varma smakade dom himmelskt, nåja helt ok.

Jag bjöd glad ihågen in ett gäng vänner och dukade upp det där kafferepet som aldrig blivit av, visserligen inte i en berså men i en liten överhettad etta. Kaffekanna, rara koppar och allt fanns med. Döm av min förvåning när alla bullar halvätna blev kvarlämnade på de rara assietterna, för att smaken av jäst var påtaglig och mycket obehaglig.

Jag fick helt sonika springa ner till hemköp och handla ballerina kex för att rädda tillställningen.

Ingen är fullkomlig brukade farmor säga, men ändå....

Glöm nu för gudsskull inte att prinsessor bajsar glitter livet är så roligt som man gör det och du är bäst!!!

/ Kram malin

tisdag, juni 17, 2008

förälskelse och bakelser




Jag är käääär!!!!!

Så där himlastormande förälskad som man bara blir när solen skiner måsarna skriker och livet är FABULÖÖÖÖÖÖST.

Föremålet för förälskelsen skiftar ständigt, i bland är det min sambo den handlar om.För det mesta är det förälskelsen i livet, vännerna eller någon fantastisk kjol, underbara halsband eller någon helt sinnsesjukt snygg loppispryl jag hittat, men alltid denna bankande känsla av lyckorus och förälskelse....galet.

Känslan slår ann med full kraft, det pirrar i kroppen och man blir glad bara av att se på ny förvärvet.

Just i dag är det ett helt galet underbart halsband från milajki som får hjärtat att banka, tänk dej, ett halsband med tuggummikulor och färdigtuggat tuggummi som berlocker, för att inte tala om det pirrande underbara halsbandet med bakelser och paket som nu hänger runt min lyckliga och ovanligt snygga hals.

Halsbanden är dessutom förpackade i de mest delikata choklad askar med silkespapper, som i en 40-tals film.

I bland känner jag att det är dessa stunder av förälskelse i saker eller i människor som ger den där extra injektionen av energi och inspiration som gör att det utan tvekan är värt att arbeta de där tusen timmarna extra om dagen.Det är den där förälskelsekänslan som gör att livet bubblar och ideerna sprudlar, och som gör att det är så förtvivlat roligt att hitta nya saker och träffa nya människor.

Det är två saker som gör mej lycklig här i livet och som jag ibland kan tycka att vi är dåliga på att ta tillvara på, och det är vackra saker och underbara människor-vänner.

Tänk på att det aldrig blir roligare än man gör sej, det blir ofta utan ansträngning litet tråkigare än man tänkt men det roliga och den underbart härliga känslan av förälskelse i livet och allt som är i det får vi jobba med.Omge dej med vackra ting klä dej i sköna fantastiska kläder och umgås med en härlig godispåse av kluriga människor, det hjälper ialla fall mej ,även de mest gråa dagar kan kännas blomstrande med löfte om en kaffe med en älskad vän eller kanske ett glas vin...En shopping kasse kan slå hål på den mest inbitna tråkiga vardag för att inte tala om vad en liten dutt glitter kan göra för humöret om den placeras på rätt ställe i ögonvrån.

Unna dej ett bakelsehalsband till din ovanligt snygga hals eller unna dej helt enkelt en bakelse tillsammans med vackra vänner och en nypa skvaller så ska du se att det blir en solig och varm sommar oavsett om det regnar eller ej.

Tjohoo!!!!

Känn efter, nog bultar hjärtat litet extra och visst pirrar det i hela kroppen när du tänker på det som ligger dej varmast om hjärtat.I mitt fall vänner, bakelser och vackra saker, det är bara att se till att ha det i omgivningen så är det given succe, härligt va!!!

Tänk på att du är jäkligt bra!och glöm inte att prinsessor bajsar glitter.

/ puss och hej mallan

tisdag, juni 03, 2008

tankar om inredningsreportage


Tjohoo!!!

I bland behöver man komma ihåg att komma ihåg att livet är riktigt härligt!!

Jag ser mej omkring i det allmänt röriga huset som jag kallar hem och funderar över hur det kunde bli så här. Kläder överallt, jag menar överallt och änglatofflor i varje hörn. Det ser ut som om det börjat växa något i badrummet, det visar sej vara ett tvätt monster som tar oanade proportioner.

I disken samlas hälften av bohaget tyvärr i odiskat skick och i kylskåpet verkar det som om någon odlar sammet..... blääää!

Vi bor i ett mycket litet hus med ytterst få rum och MASSOR av prylar så oordningen kan se oöverstiglig ut men tar max en timme att fixa iordning, lyckans mej, och då är även trappstädning inkluderat. Därför är det ännu mer obegripligt att man väntar tills huset ser ut som om det hyser en åttabarnsfamilj med kraftigt nedsatt ordningssinne innan städtanten i en sätter fart och fixar och gnor så att det skiner i varje vrå.

Häromdagen skedde i alla fall ett under och jag tog mej själv i hampan vid läggningstid och sorterade upp oredan. Hör och häpna, dagen efteråt dyker mina svärföräldrar upp som gubben i lådan, ibland är saker och ting meningen!!

Under eftermiddagen sitter min svärfar i trädgården, läser tidningen och dricker en öl när en kvinna släntrar in och gör honom sällskap. Det visar sej att hon är journalist och gärna skulle vilja göra ett hemmahos reportage hos honom. Efter en stunds funderande inser han att det inte är hemma hos honom utan hemma hos oss som reportaget skall göras!!

Han ringer i panik till mej som är i butiken och undrar vad han skall göra. Min svärmor, som använt en av mina stolar som salladsskål ( det låter konstigt men är sannt), börjar spännt att flytta om så att det ska se ut som när hon kom.

Jag pratar med den trevliga journalisten och känner att den där städningen jag lyckades genomföra verkligen var ett lyckokast och bestämmer att hon är välkommen till oss på fika någon dag senare.

Skööönt kan det kännas att ha städat ibland alltså, mycket skönt.

Så nu mina vänner kan man snart läsa om Malin och Simon som bor i ett litet hus som var i stort renoveringsbehov när paret flyttade in, där gammalt och nytt samsas med ikea, där innehavarna i huset själva designat sin salladsstol och där tavlorna är målade av goda vänner som är konstnärer.....

Visst fick jag med allt som de brukar skriva i inrednings magasin där, det värsta är väl möjligen att det är sannt. Oops det var så sannt, mycket av inredningen har paret köpt på sina många resor utomlands: där satt den!!!!

Som sagt, ibland behöver man komma ihåg att komma ihåg att livet är härligt!!

Puss och kram ha en underbart underskön dag och glöm aldrig, prinsessor bajsar glitter och vad än folk säger, är du en vardagsprinsessa!!

/ Malin

Sommriga sommar och massor av kul

Hela denna sommar kommer att präglas av picknick och låååånga luftiga kjolar, i går kväll samlades vi vid sex tiden för att duka upp oliver fetaost,bubbel ,vindruvor härliga ostar och fantastiskt rökta fiskar och mycket mer samsades på vår picknikrutiga duk..Att slå sej ner sådär på en filt med goda vänner och god mat borde man göra fleeera gånger i veckan det är avkopplande befriande och avslappnande, det är helt tillåtet att sträcka ut sej och ta en tupp lur efter maten, och det är helt ok att ha fötterna på bordet, rent av att sitta på bordet och äta ses som en självklarhet.Jag skulle gärna se den middagsbjudning där detta anses som god ton och kotym!!
Gästerna kommer och går och några fasta tider är inte satta!!Visst känns det härligt, solen går ner och det är alltjämt varmt, vi satt kvar på vår filt ovh tittade upp i lövverket på ett av de grandiosa träden i kungsparken tills klockan närmade sej tolv och det var läge att dra sej vidare, då det började att bli litet väl mörkt.Kan detta vara starten på en sommar utan dess like eller är det bara ett spratt vädergudarna spelar oss, för just i skrivandes stund känns långa fladdrande 70 tals klä'nningar och sandaler som det enda förutom luftiga buddabrallor man vill bo i i sommar.

Jag ser framför mej en sommar vid havet kanalen forsen ja vilket vattendrag som helst utsträckt på en filt med ett glas bubbel i ena handen och en burk hellokitty såpbubblor i den andra, mmm en skön sommar ligger framför oss.

Jag har förmånen att arbeta och umgås med de mest inspirerande människor man kan tänka sej och glömmer i bland att det inte alltid är självklart att det som i vår lilla umgängeskrets inte är någon som höjer på ögongbrynen åt varken ideer eller utseende utan vi går alla med liv och lust inför att hjälpas åt att förverkliga och visualisera och realisera de ideer och drömmar som dyker upp, lika väl som att flera av oss har ett gemensamt intresse i kläder och mode och den enda regel vi rättar oss efter är att var och en har sin stil sin smak och att ingenting blir roligare än man gör det oavsett om det gäller att ha glitter på ögonen såpbubblor i handväskan eller att ha paljetter till vardags eller dräkt på skogsutflykt.

Därför blir jag förvånad över hur stora reaktioner det framkallar med en grön paljett mössa på picknick :12 glada tjejjer på möhippa ställer sej och stirrar och undrar om vi också är på möhippa, var vid vi svarar nej för det är vi ju inte, varvid de i sin tur undrar om de ändå inte kan ta ett kort på mej i min enligt dom hysteriskt märkliga mössa.

Många kommenterar samma mössa på uteserveringarna vi går förbi visserligen är de flesta väldigt snälla och har fina kommentarer men , jag slutar ladrig att förvånas över att hattar och mössor ör helt tillåtna att kommentera fritt,precis som att om man har något på huvudet så är det allmän egendom.En fördel med detta fenomen är att det är extremt lätt att få kontakt med folk när man har något på huvudet.

Den som säger att kläder och accessoirer är ytligt har helt klart missat något och är förmodligen mycket noga med att inte på något vis ta någonting på sej som kan anses det minsta annorlunda, det vi väljer att klä oss i upprör , berör och påverkar så många människor att man knappt kan tro att det är sant.Det är inte utan att man undrar vem som egentligen är ytlig den som dömmer efter kläderna eller den som klär sej i dem..

Min åsikt är som alltid den att hur man än gör så har folk åsikter, så man kan lika gärna köra järnet glamma till det och göra vardagen så rolig man kan , ett gäng med 12 fnissiga möhippe brudar får väl helt enkelt ta hur många bilder dom vill och samtidigt fråga sej hur intressant en grön paljett mössa egentligen kan vara...

Ha en underbar dag glittra ikapp med solen och glöm inte att prinsessor bajsar glitter.

/ kram malin