torsdag, oktober 05, 2006

Leopard

Leopard, leopard, leopard!!!!

Vad kan vara mer fantastiskt att klä sej i eller smycka sej med denna höst och vinter än just detta fashionabla material : leopard.
Själv har jag hatt, cape, sjal, väska, kängor, basker, klänning och så klart en vägg i detta underbara mönster, dock inte på mej samtidigt, sanningen att säga har jag inte väggen på mej över huvudtaget..Leopard kontrasterat med rött, rosa eller varför inte blått känns så otroligt flärdfullt att det är underbart.Blå randig halsduk och leopard mönstrad hatt med blåa handskar känns som en riktig vinnare.


I butiken har vi precis klätt väggarna i leopard och svart/vit medaljong och lagt in ett svart- vit rutigt golv i smyckes hörnan.

Tanken var att få till en kitchig känsla de luxe men det blev helt enkelt super elegant och snyggt i stället.

Höstens långa handskar och korta kapp och kavaj ärmar tilltalar mycket och gör att man känner sej som en dramaqueen. Den mest fantastiska av alla kapp/jackor denna höst är hittills den med stora knappar och fuskpäls krage och uppvik från Hennes, det finns ingen hejd för hur snygg man blir i den!!Jag såg dessutom tidernas snyggaste overall från Pour i morse när jag var ute och shoppade med brorsonen på Weekday, puffiga ben, korta.Massor av sööööta knappar och puffiga ärmar.

Att ta tillfället i akt och verkligen ta ut svängarna nu när allt är mer elegant än någonsin tidigare måste ju vara den bästa av ideer och att våga bära alla eleganta hattar denna höst när 40 och 20 tal känns så rätt är ju inte äns svårt, härligt va?!

Under hösten och vintern ser jag framför mej hur alla cafeer fylls med välklädda unga damer och herrar:läs killar och tjejjer iklädda pennkjol med fantastiskt hög midja eller stuprörs jeans och till detta kavaj handskar och hatt/basker för tjejjerna och smala jeans med tjock tröjja och gubbkeps/basker för killarna. Håll med om att det blir en underbar syn, alla drickandes te ur höga te glas eller insupandes doften och smaken av en het espresso och en bit mörk choklad. Allt medan Edith Piaffs röst ljuder ur högtalarna och kanske en liten gnutta av Marit Bergman.

I drömbilden av en optimal och perfekt höst ingår ju också de obligatoriska höstpromenaderna med tillhörande, solsken, röda kinder, fräscht rufsigt hår och den stora urtvättade tröjjan i vilken man ser otroligt vacker ut. I verkligheten är i alla fall jag glad om jag hinner gå till spårvagenen utan att bli genomsvettig, inte skvätter ner hela benen i regnpölarna , hinner med något annat än att städa söndag eftermiddag och fräscht rufsigt hår är då rakt inget som existerar i verkligheten, men tjohoo , drömma går ju och ibland räcker det att tänka tanken så mår man som en prinsessa.

Ett hett tips till dej som har lika glamorösa och romantiska tankar som jag om höstens analkande mörker och ute aktiviteter är att lägga på minnet att inte bli besviken när du ser en rödmosig filur i spegeln efter språngmarschen till bussen/spårvagnen, eller att inte bli tokig när du ser en bylsig filur i en nästan för liten urtvättad tröjja när du drar förbi spegeln med en dammsugare, det är den filuren som finns i verkligheten den som är verklig och den du är, härligt, härligt!!

Ta det lugnt sträck på dej och glöm inte…prinsessor bajsar glitter om än bildligt talat, drömmar och bilder gör livet litet roligare!!!!Och så klart choklad.

Må väl kramar / malin

2 kommentarer:

  1. Butiken är verkligen urtjusig precis som personalen!

    SvaraRadera
  2. hej!

    gudars vilken fin väska du har! vad ska man göra om man bor i malmö och längtar efter sin favoritaffär?

    SvaraRadera