måndag, juni 23, 2008

tankar och ideer av en vardags prinsessa.

Många tankar far igenom huvudet på en stressad vardagsprinsessa.

Massor av tankar om vad man bör och ska. Det är egentligen osannolikt att alla dessa fantasier, ideal och ideer lever kvar trots nya ideer och välutbildade människor.

Det är fortfarande inte många som ser en tjej framför sej när titeln doktor nämns. Det är fortfarande inte många som ser en lätt överviktig kvinna med orakade ben och oslipade fötter sprattla fram med rödmosiga kinder när man nämner cocktailparty, ändå är det ju så det är. Vi är olika helt enkelt, och det finns bara 24 timmar på ett dygn.

Vem i hela världen hinner se ut som Sarah Jessica Parker i Sex and the city mellan jobbet, dagis, barnvakten och festen? Helt obegripligt, särskilt eftersom jag inte äns har några barn och än mindre barnvakt och inte äns en stackars hamster att ta hand om, ändå hinner jag inte.

Att se ut som Sarah Jessica Parker är ju ett heltids arbete och dessutom ett jävligt bra betalt sådant.

Jag tror att jag ska försöka övertala den undersköna till att nöja sej med en spret-tott med litet lätt avskaft nagellack, men som är trevlig och lättsam på cocktailpartyt istället. För den delen kanske det egentligen är väldigt vackert med rödmosiga kinder och litet lätt stapplig gång i högklackat, jag ska försöka övertala fröken underskön att se över sina måsten...

Ha det gott på sommar festen och glöm föralldel inte att du glittrar bäst när det är fest bara du håller huvudet högt och kör ditt eget race vad än tråkmånsen underskön säger.

/ Kram Malin

1 kommentar:

  1. sköna underbara Mallan! Håller helt med dig. Fram för tjejer som hinner utmana genom handling (och då mener jag inte shopping) (utom möjligen i din underbara butik).
    Vi gör, skapar och lever utan att se ut som skyltdockor. Lite höfter och platta fötter men vi gillar oss själva ändå. Så det så! Vem hinner slösa timmar varje dag på make hår och gå långsamt på höga klackar när man kan springa fort för att hinna med livet, allt det roliga händer ju hela tiden 24-7 som amrisarna säger. Nä fram för färgstarka thjejer med egen storlek och stil! Kram Alexandra Zazzi

    SvaraRadera